KFPS-sportcompetitie

Enkele jaren bood CH Rijs ook het podium voor de Horses2fly Mencompetitie. De finale werd in deze jaren op ons concours verreden. Vanwege corona en het daardoor af moeten blazen van CH Rijs in 2020 en 2021 heeft de organisatie van de outdoor mencompetitie een ander onderkomen gevonden en vinden de menfinales niet meer plaats op CH Rijs.


KFPS Sportcompetities – outdoor mennen
De mensport geniet steeds meer belangstelling. Zowel door beoefenaars alswel door toeschouwers. Er wordt hard aan gewerkt om deze belangstelling nog meer uit te breiden en daarom is de outdoor mencompetitie ondergebracht bij het indoor mennen en indoor dressuur. Deze competities opereren al op landelijk niveau en we hopen dat dit voor het outdoor mennen ook gaat gebeuren. Het aantal deelnemers aan deze competitie neemt ieder jaar toe, bovendien stijgt het niveau en we zien steeds meer combinaties verschijnen in de hogere klassen. De outdoor competitie wordt nu alleen nog verreden in de provincies Friesland, Drenthe, Groningen en Overijssel maar zal in de komende jaren ook landelijk verreden gaan worden.

Prijzen
De competitie in de mensport is in 2007 begonnen. Een aantal enthousiaste mensen heeft het initiatief genomen om een mendressuur competitie te organiseren alleen voor Friese paarden. De competitie bestaat uit zes wedstrijden in de zomermaanden. Er wordt gereden in de klassen BB, B, L, M, Z en ZZ. Om voor de finale in aanmerking te komen dient hetzelfde span op zijn minst aan drie competitiewedstrijden deel te nemen met een maximum van zes. Na afloop van de laatste competitiewedstrijd (de finale) worden de kampioenen bekend gemaakt en gehuldigd. Voor de kampioenen zijn er mooie statiedekens en KFPS medailles. Er wordt tevens een overall winnaar uitgeroepen. Voor deze winnaar is een prachtig beeld beschikbaar gesteld door de familie Reiding van Stal fan Bangazathe uit Tersoal. Dit is geen wisselprijs en zal elk jaar opnieuw worden uitgereikt.

Hidde

Samenwerking
Nadat de finale voorheen op verschillende plaatsen werd verreden, is de organisatie uiteindelijk uitgekomen bij CH Rijs. Er werd, door de organisatie van CH Rijs meteen erg enthousiast gereageerd om de finale van de KFPS sportcompetitie, onderdeel mennen ook op te nemen in hun programma. De bedoeling is om deze competitie blijvend bij CH Rijs te organiseren. De organisatie van het KFPS sportcompetitie is dan ook erg verheugd en dankbaar dat we dit kunnen realiseren en hopen op een jarenlange samenwerking. De finalewedstrijden worden gelijktijdig met de rubrieken uit de hoofdring verreden. De uiteindelijke kampioenen van de mencompetitie worden nog eens extra gehuldigd aan het eind van de middag in de hoofdring. Voor de kampioenen is dit een absoluut hoogtepunt!

Sponsoren
Qua organisatie staat de KFPS sportcompetitie los van de organisatie van Vereniging Concours Hippique Rijs. De competitie heeft haar eigen bestuur, vrijwilligers maar ook sponsoren. Hoofdsponsoren van de KFPS sportcompetitie zijn STOETERIJ BOMMELSTEYN, HÖVELER PAARDENVOEDERS en DE NIEUWE HEUVEL LUNTEREN.


KLIK OP ONDERSTAANDE LINKS VOOR VERLOOP EN UITSLAGEN:

Bekijk hier het verloop en de uitslagen van het mennen van CH Rijs 2018>>

Bekijk hier het verloop en de uitslagen van het mennen op CH Rijs 2017>>